citroenvlinderUit de praktijk:

 

Een studente heeft een studiekeuze gemaakt. In de praktijk wordt ze er niet gelukkig van. Samen uitgezocht wat ze eigenlijk wil en veranderde van studierichting en ging op kamers.

Een VWO-leerling raakt erg gestresst van al het werk wat ze moet doen, vooral als er proefwerken aankomen. Samen hebben we een mindflunessprogramma gedaan.

Een leerkracht vertelt dat een leerling erg onzeker voor de klas staat als ze iets moet presenteren, zodat ze er zeer nerveus door wordt en dat ze bang is uitgelachen te worden en geen antwoord klaar zal hebben als er vragen zijn.

 

 

Meer informatie?
Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en/of vragen.

 

Terug naar coaching

Coaching van kinderen

 

Waarvan wordt gebruik gemaakt tijdens de coaching?

 

Er worden gesprekken gevoerd met de jong volwassene, het kind over de problematiek en daarop inspelend pas ik een programma met oefeningen toe. Een mindfulness- en ACT-aanbod behoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het kind en zijn werkpunten kan het volgende aan bod komen.

Het bewust maken van gevoelens en gedrag door het bespreken en spelen van sociale situaties. We spelen drama-situaties, luisteren naar stemgebruik en kijken naar lichaamstaal. Het kind leert steviger in zijn schoenen te staan.

Mogelijke vragen hierbij:
Welke gevoelens, welke woorden en gedachten komen er dan bij? Wat zou jij willen? Wat doe jij? Wat is jouw rol? Wat kun jij gebruiken? Wat zou je anders willen? Waar loop je tegenaan? Wat zijn dingen waardoor jij je goed voelt? Er kan uitleg, verduidelijking of advies worden gegeven over het omgaan met elkaar.

Er kunnen ontspanningsoefeningen aangeboden worden met muziek, zodat er rust ontstaat. Er worden verhalen gehanteerd die herkenning, voorstellingen of ontspanning geven (visualisaties en metaforen). Bij anderen is het maken van tekeningen of mandala’s een manier om tot ontspanning en bewustwording te komen.

 

Contact

Als individuele coaching gewenst voor je kind, vanaf 8 jaar, maakt u een afspraak. Dat kan telefonisch 06-12237232 of per mail. Informeer naar de prijs door nog in omloop zijnde folders.

Elke sessie duurt 60 minuten en kost € 40,-. Bij kinderen werk ik met en zonder aanwezigheid van de ouders. Jong volwassenen komen graag zelfstandig en dan vindt er terugkoppeling plaats met de ouders.

TOP