Data Dagworkshop Meditatie

 

Meditatie in Kerstsfeer

met lunch

10.30 uur tot 14.30

of

op aanvraag

 

Data Dagworkshop Mindfulness

met lunch

van 10.30 uur tot 14.30 uur

of

op aanvraag

 

Meer info en aanmelden
Wil je meer informatie over deze workshop of jezelf direct aanmelden? Bezoek dan de contactpagina en vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met op.

 

Aanmelden via het contactformulier op deze website


 

Dagworkshop Meditatie (inclusief lunch)

             Van 10.30 uur tot 14.30 uur.

Ons dagelijks leven kan zo druk zijn en we kunnen er gestrest door raken. Door te mediteren ga je je minder identificeren met je gedachten en je emoties; dat geeft verdieping, rust en vrijheid. Als we mediteren voelen we ons blijer en dat werkt door op onze gezondheid, op ons werk en in onze relaties. Je kunt de workshop ervaren als een kennismaking met de verschillende aspecten; ook is mijn ervaring dat mensen die regelmatig mediteren of zich verdiepen in spiritualiteit in nog diepere lagen en ervaringen komen.

In de workshop komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Lichaam:

Ik gebruik lichaamsoefeningen zoals: eenvoudige yoga, sterk-staan oefeningen, het aan- en ontspannen van lichaamsdelen en de bodyscan vanuit Mindfulness.

  • Adem:

Verschillende ademhalingsoefeningen lopen als een rode draad door de workshop.

  • Meditatie:

Tijdens de meditatie geef je aandacht aan gedachten en emoties die opkomen en dat vergroot je bewustzijn. Loslaten vraagt dat je met aandacht bewust wordt van je overtuigingen, je denken, je emoties, je lichaam en je spiritualiteit. Door daaraan alle ruimte te geven en vervolgens zonder oordelen er naar te kijken, ontwikkel je jezelf als de waarnemer. Deze ervaringen werken door in het dagelijks leven. Mindfulness en ACT kennen prachtige meditaties en metaforen.

  • Visualisatie:

Door een aangeboden vertelling verplaats je je in een voorgesteld beeld. Een voorbeeld van een visualisatie is ‘De reis door de 7 tuinen’, die gerelateerd zijn aan de chakra’s. Door mijn stem, het verhaal, ervaar je gevoelens en soms kleuren, die een verhelderend, verruimend, ontstressend, loslatend of helend effect kunnen hebben.

Tijdens de lunch van 12.30 uur tot 13.30 uur kan naast brood, koffie en thee, soep en/of salade geserveerd worden. De lunch is een ontspannen moment om te genieten van het eten en met elkaar van gedachten te wisselen of even tijd nemen voor jezelf. Afhankelijk van het weer kan de tuin een ontspannen aanvulling zijn. Makkelijk zittende kleding is handig. 

De workshop kost 40 euro. Contant te betalen of over te maken. Je kunt je als individu of als groepje aanmelden, via de site, of bellen.

In overleg kan een zelf gekozen datum afgesproken worden. 

 

Dagworkshop Mindfulness (inclusief lunch)

            Van 10.30 tot 14.30 uur 

Wil je een dag kennismaken met Mindfulness?

Of?

Deed je eerder een training en wil je een opfrisdag?

Om Mindfulness te ervaren biedt de workshop een gevarieerd programma. Ervaar hoe zinvol je zintuigen en je ademhaling zijn, hoe eenvoudige yogaoefeningen en de bodyscan de aandacht op je lichaam focussen, hoe bijzonder mindful lunchen kan zijn, hoe een gebeurtenis bekeken kan worden vanuit je gedachten en je gevoelens.

Hoe neem je Mindfulness mee in het dagelijks leven en naar je werk?

De workshop kost 40 euro. Contant te betalen of over te maken. Je kunt je ook als groepje aanmelden, op een andere dag, via de site, of bellen.